Alle Koreaanse series op Disney Nederland

Alle Zuid-Koreaanse series op Disney+ Nederland

Superfijn hoor, dat je tegenwoordig zóveel Koreaanse series op Netflix kunt kijken. Maar het zijn vooral oudere series. Die hebben we natuurlijk allang gezien.

Én ja oké, er komen wel zo’n beetje wekelijks nieuwe bij. Maar die kijken wij natuurlijk zo uit. We want more!

Gelukkig is daar nog een andere streamingdienst die lijkt te snappen dat we kdrama’s zo leuk vinden. Ik heb het over Disney+. Die komt regelmatig met nieuwe Zuid-Koreaanse series die je niet op Netflix of ergens anders in Nederland kunt kijken. Daebak!

Maar twijfel je of je een abonnement wilt nemen op deze streamingdienst? Omdat je niet zo goed weet welke Koreaanse series erop staan en of die de moeite waard zijn om te kijken? Ik zette ze allemaal voor je op een rijtje – met mijn mening of je ze moet kijken of skippen.


Alle Zuid-Koreaanse series op Disney+ (2024)

Vigilante

In deze actiethriller leidt Kim Jiyong een dubbelleven, overdag is hij student aan de Koreaanse Nationale Politie-academie en ’s nachts is hij burgerwacht, waarbij hij persoonlijk criminelen bestraft die de wet ontduiken. Hij wordt omringd door mensen die allemaal zo hun eigen bedoelingen hebben.

Heel veel actie. En daardoor mist de serie af en toe wat emotionele diepgang. Maar hé: actieseries hebben dat ook niet per se nodig, toch? Gewoon lekker rammen. En dat zit met deze kdrama zeker wel goed.


Call It Love

Woo joo’s familie moet plots het huis uit na het nieuws over het overlijden van haar vervreemde vader. Woo joo is nu dakloos en besluit wraak te nemen voor al het onrecht dat haar is aangedaan. Haar veronderstelde vijand, Dong jin, is echter een hartverscheurend eenzame en zachtaardige ziel. Zal het haar lukken om haar plan voort te zetten?

De titel van de serie klinkt nogal romantisch, maar de beschrijving laat het klinken als een spannende thriller. Wat is het nou?

Een beetje van allebei, maar vóóral is het een dramaserie over helen en vergiffenis.

Verwacht dus geen keiharde wraakserie à la The Glory of Vincenzo, maar stel je in op een langzaam opbouwend liefdesverhaal met een donker randje.

Niet geschikt voor kijkers met weinig geduld.


Moving

In deze bovennatuurlijke actieserie gaan verscholen kinderen met superkrachten en hun ouders die leven met de pijnlijke geheimen uit het verleden samen enorme gevaren tegemoet.

Nee hè, weer een serie over mensen met superkrachten. Moet dat nou? Geen zorgen: deze serie is niet zoals de zoveelste Marvelserie vol superhelden die de wereld eerst in gevaar brengen om die vervolgens te redden.

Nee, in deze superheldenserie volg je de wat abnormale levens van 3 tieners met superkrachten en hun ouders, terwijl ze opgejaagd worden door een mysterieuze organisatie.

En je betrapt jezelf erop, ik althans, dat je regelmatig denkt: ah nee, wat ruk als je zulke krachten hebt.


The Worst of Evil

In 1995 werken Korea en Japan samen in een gezamenlijk onderzoek om de illegale drugshandel van Korea naar Japan te ontmantelen. Junmo, een plattelandsdetective, gaat moedig undercover in de opkomende kwaadaardige bende, Gangnam Union, op zoek naar een speciale promotie. Hij wist niet dat hij de complexe relatie tussen zijn vrouw Euijeong en Gicheul, de baas van Gangnam Union, zou ontdekken. Gevangen in het onontkoombare web van het lot, neemt Junmo’s angst toe. Hij moet dieper graven en zich haasten om de waarheid te ontrafelen. Kunnen ze ooit terugkeren naar hun normale leven als de missie eenmaal is voltooid? Wie lacht het laatst in dit spel en wie is het ergste van het kwaad?

IJzersterk acteerwerk van hoofdrolspeler Ji Chang-Wook en een intens verhaal met een duister en rauw randje. Niet een serie die je even opzet om te ontspannen na een dag hard werken, want je zit geheid op het puntje van je stoel tijdens het kijken.


Han River Police

Het team van de Han River Police zet zich in voor de bescherming van de Han-rivier in Zuid-Korea. Politieagent Han Dujin is na een nachtelijke reddingsoperatie op weg naar het bureau, als hij ontdekt dat Go Giseok zich verdacht gedraagt ​​bij een gestrand cruiseschip. Dujin besluit op onderzoek uit te gaan en ontdekt een criminele samenzwering waarbij Giseok, het bedrijf Kyungin River Cruise en zijn voormalige vriend Baek Chul betrokken zijn. Du-jin en zijn team komen in actie om de Han en iedereen die erlangs woont te beschermen.

Meh, saai. Geen boeiende verhaallijnen en de personages doen me helemaal niets.


Link: Eat, Love, Kill

Nadat zijn tweelingzus 18 jaar geleden vermist raakte, werd de telepathische link tussen Eun Gye-hoon en de emoties van zijn zus verbroken. Hij laat zijn pijnlijke verleden achter zich en ontwikkelt zich tot een beroemde chef-kok. Op een dag begint Gye-hoon de emoties van een andere aanwezigheid weer te voelen. Hij gaat naar Jihwa-dong, waar zijn zus vermist raakte, om uit te zoeken van wie de emoties zijn, en daar ontmoet hij Noh Da-hyun. Wat is de reden dat hun emoties met elkaar verbonden zijn? Welke geheimen verbergt de verdachte buurt van Jihwa-dong? Een mysterieus drama dat de wonden heelt van een gebeurtenis van 18 jaar geleden, en een fantasieroman waarin een man de emoties van een vreemde vrouw ervaart.

Prachtige serie om te zien. Letterlijk. Oké, en het acteerwerk is ook wel goed. Maar voor het verhaal hoef je niet te kijken.

Deze serie heeft last van een identiteitscrisis: het zou een romantische mysterieserie moeten zijn, maar het probeert een fantasie-, thriller, komedie, romantische en dramaserie ineen te zijn. En daardoor komt geen enkel aspect in Link echt goed tot zijn recht.

Moet je hem overslaan? Nou, dat hoeft nou ook weer niet. Hij is wel vermakelijk, maar verwacht geen hoogstandje.


One Dollar Lawyer

Het aantal advocaten neemt toe, maar de mensen verliezen steeds meer het vertrouwen in het rechtssysteem. Rechtbanken zijn nog steeds moeilijk toegankelijk voor gewone burgers, terwijl de rijken dure advocaten kunnen inhuren om hun strafblad te wissen. Nu komt er een advocaat met een tarief van slechts één dollar, die zich inzet voor sociale rechtvaardigheid en het verdedigen van de grondrechten van de mens. Deze buitengewone advocaat confronteert de geblinddoekte justitie en de goedbetaalde tegenpartij, met alle kansen van dien voor de rechten van zijn cliënten.

Deze serie begint heel sterk, maar weet dit niet vast te houden. Wil je deze kijken? Bereid je dan voor op een wat teleurstellend einde. Heel jammer, want het acteerwerk is wel heel goed.


Doctor Lawyer

Doctor Lawyer vertelt het ontroerende verhaal van een geniale chirurg die, nadat hij een patiënt heeft verloren door een chirurgische fout, advocaat wordt en zich specialiseert in medische missers. Dit medische en juridische drama is meeslepend en spannend en beschouwt de rechtszaal als een operatiekamer, waar een leven kan eindigen of een nieuwe start kan krijgen.

Is dit een meesterwerk? Nee. Maar is het een goede serie van begin tot eind? Jazeker.

Het is geen serie die ik aanraad als je net begint aan Koreaanse series. Maar ben je eens toe aan iets anders dan wéér een serie met een romantisch randje? Zet deze dan zeker op.


Snowdrop

In 1987 verschijnt Soo-ho, een bebloede man, in een woonfaciliteit van een vrouwenuniversiteit in Seoel. De studente Yeong-ro, die tjdens een blind date op slag verliefd op hem is geworden, ontfermt zich over hem ondanks de strenge bewaking en de gevaarlijke situatie. Yeong-ro is echter geschokt als ze zijn geheim ontdekt. Hoewel Soo-ho smoorverliefd is op Yeong-ro, heeft hij geen andere keuze dan zijn bevelen op te volgen: zijn teamgenoten redden en teruggaan naar zijn vaderland, waar zijn broer en zus op hem wachten. Yeong-ro verzet zich tegen de wil van haar vader en werkt nauw samen met Soo-ho om haar geliefde en haar vrienden te redden. Wat heeft het lot voor hen in petto?

Deze serie was de allereerste Koreaanse serie van Disney+. En iedereen had het erover. Alleen niet om de reden die Disney+ graag wilde. Er was namelijk nogal wat gedoe over de politieke lading die de serie bevat.

Dat zit zo: De serie speelt zich af in een tijd dat Zuid-Korea veranderde van dictatuur naar democratie, na een opstand begonnen door studenten. In Snowdrop raken een Noord-Koreaanse spion en Zuid-Koreaanse studente romantisch met elkaar verwikkeld. En dat was nogal tegen het zere been van vele Zuid-Koreanen die vonden dat de serie geen eer deed aan de echte gebeurtenissen door er een (fictieve) Noord-Koreaan bij te betrekken. Meerdere sponsoren trokken zich vervolgens terug.

Máár dat gezegd hebbende: de serie is op zichzelf gewoon heel sterk. Hij ontving dan ook supergoede recensies.


Big Mouth

Een advocaat met een winstpercentage van tien procent raakt verwikkeld in een moordzaak en wordt van de ene dag op de andere de beruchte en geniale oplichter Big Mouse. Om te overleven en zijn familie te beschermen, probeert hij de ware aard te onthullen van de bevoorrechte mensen die betrokken zijn bij een enorme samenzwering.

Nee, niet te verwarren met de animatieserie Big Mouth. Deze serie heeft niks met seksuele voorlichting te maken. ㅎㅎ (haha). Deze serie was het eerste tv-project voor populaire acteur Lee Jong-suk na zijn terugkeer van militaire dienst en iedereen was natuurlijk heel benieuwd: gaat het goed zijn?

Yes, gelukkig! Deze serie is gewoon superspannend en Lee Jong-suk is het acteren absoluut niet verleerd.

Oké, zodra je weet wie Big Mouth nou echt is, neemt de serie een beetje een aparte wending en zakt hij een klein beetje in. Maar absoluut niet zo erg dat je hem moet droppen hoor.


Soundtrack #1

Eun-soo werd door een beroemd componist gevraagd om de tekst van een nummer te schrijven. Ze werd eerst afgewezen omdat de tekst niet de emoties van onbeantwoorde liefde weergaf. Op een dag ontdekt Eunsoo dat Sunwoo verliefd is op iemand. Ze vraagt Sun-woo om haar te helpen met de tekst terwijl hij bij haar woont. Op wie werd Sun-woo verliefd? Wanneer begon hun verhaal?

Zoek je iets lekker korts en zoetsappig om je avond mee door te komen? Maar vult een film je avond niet en heb je geen zin in een serie met cliffhanger na cliffhanger, waarbij je nu al weet dat je dan pas om 4 uur ’s nachts in bed ligt? Kijk Soundtrack #1.

Dit is namelijk een miniserie bestaande uit slechts 4 afleveringen van elk zo’n 45 minuten. Een heerlijk romantisch, maar niet te klef verhaal over twee vrienden die langzaam hun gevoelens voor elkaar ontdekken.


Soundtrack #2

Suho en Hyeonseo, die zes jaar verkering hadden, ontmoeten elkaar weer als een jonge rijke CEO en een pianolerares. K werkt met Suho samen aan een project en nodigt Hyeonseo uit om mee te doen. Suho en Hyeonseo beginnen aan een hobbelige romantische reis vol wendingen. Herhaalt de geschiedenis zich?

https://www.disneyplus.com/nl-nl/series/soundtrack-2/1Pq2nCYgl7PR

Nee, dit is niet het vervolg van Soundtrack #1. Maar wel het tweede seizoen. Wacht, ik leg het uit: andere acteurs, nieuw verhaal, maar wel een beetje dezelfde opzet qua thema’s. Oftewel: wederom een licht verteerbaar romantisch dramaserie met een muzikaal randje.

Ideale serie als je even een pauze nodig hebt van een heftig kdrama en vooral wilt genieten van onzinnige misverstanden en typische k-drama clichés gemixt met vonken die van het scherm afspatten en de eye-candy that is Steve Noh.Connect

Dong soo leidt een eenzaam leven, en is voornamelijk bezig met het uploaden van muziek op internet. Zijn leventje wordt bruut verstoord als hij ontvoerd wordt door een orgaanhandelaar, die een van zijn ogen verwijdert. Al snel ziet Dongsoo hetzelfde als de persoon die zijn oog heeft gekregen. Door deze connectie komt hij erachter dat de nieuwe eigenaar van zijn oog een beruchte seriemoordenaar is. Hij gaat achter hem aan om zijn oog terug te krijgen.

Eerlijk? Ik heb deze serie niet gezien en ik had er voordat ik dit artikel schreef nog nooit van gehoord. Maar, dit klinkt als iets wat mijn vriend leuk zou vinden. Die houdt wel van een beetje sci-fi en is qua verhaal al snel tevreden, zolang het maar spannend is.

Als ik de recensies moet geloven, is de serie op zich boeiend, maar had hij gewoon nog wat extra afleveringen kunnen gebruiken om een beter, minder gehaast verhaal neer te zetten.


Revenge of Others

Een jongen komt op school om het leven door een val. Ok Chan-mi gelooft niet dat haar tweelingbroer, Park Won-seok, zelfmoord heeft gepleegd en gaat naar de middelbare school van haar broer, Yong-tan. Daar ontmoet ze Ji Soo-heon, die getuige was van de dood van haar broer. Op Yongtan duikt een ‘held’ op die gepeste leerlingen wreekt. Chan-mi speculeert dat het misschien verband houdt met haar broer en gaat naar deze held op zoek.

Ik zou willen dat ik mijn tijd terug kon krijgen. Het verhaal is all-over-the-place. De makers vragen wel erg veel van onze goedgelovigheid. Er zitten daarnaast meerdere totaal nutteloze zijverhaallijnen in.

Máár, ik moet toegeven: je gaat wel echt om een paar van de personages geven én de vechtscènes zitten goed in elkaar. Alleen, ik weet niet wat het is met veel van de Disney+ kdrama’s, maar ook deze heeft weer een teleurstellend einde.


Kiss Sixth Sense

Hong Ye-sool, de beste accountmanager van Planning Team 1 bij Zeu Ad, promoveert tot projectmanager. Ze heeft één geheim: ze kan de toekomst zien als ze iemand kust. Op een dag, nadat Yesools lippen per ongeluk de lippen van haar kwaadaardige teamchef Minhu raken, ziet ze zichzelf in de toekomst met hem in bed liggen. Terwijl Yesool verward is over haar toekomst, komt haar ex-vriend Pil-yo opdagen om samen aan een nieuw project te werken en vraagt hij Ye-sool drie keer om op een date met hem te gaan. Deze romantische kantoorkomedie draait om Ye-sool, die leeft voor haar werk.

Kijk, ik kan een heel verhaal ophangen, maar mijn mening over deze serie is vrij eenvoudig: superleuke romcom over twee vijanden die in geliefden veranderen.

Máár: kijk alsjeblieft de laatste 30 minuten niet, die verpesten de hele serie. Graag gedaan.Rookie Cops

Een coming-of-age-verhaal met de uitdagingen en de passie van twee studenten aan de Koreaanse Nationale Politie Academie tijdens hun opleiding om agent te worden. Er ontstaan sociale en persoonlijke strubbelingen terwijl twee zeer verschillende studenten hun dromen proberen te verwezenlijken.

Je verwacht het niet met zo’n cliché-klinkende verhaallijn, maar dit is echt een heel verfrissende serie om te kijken. Boeiend van begin tot eind én hoe dichter bij de laatste aflevering, hoe beter hij wordt.

Iets heftiger dan je in eerste instantie zou verwachten, maar ook genoeg ruimte voor lol en romantiek.

Zeker een aanrader dus!


Adamas

Tweeëntwintig jaar geleden verloren de tweelingbroers Woosin en Suhyeon hun vader bij een moord. Woosin, nu een succesvolle schrijver van mysterieuze romans, ontdekt dat zijn vader is vermoord met een diamanten pijl genaamd ‘Adamas’. Om die in handen te krijgen, gaat hij als ghostwriter naar het landhuis van Kwon Jaegyu, de voorzitter van de Haesong Group, voor het schrijven van diens memoires. Suhyeon, nu de officier van justitie van het Central District, ontmoet Seohui, een journalist die de waarheid wil achterhalen over de moord van 22 jaar geleden. Wanneer Suhyeon begint te twijfelen over de dood van zijn vader, heropent hij de zaak.

Uhm, wat is het nut van tweelingbroers in deze serie? Totaal geen toegevoegde waarde.

Het verhaal is een zooitje, de personages zijn oppervlakkig en op het einde voelt het alsof de schrijvers het gewoon maar hebben opgegeven. Doe jezelf een plezier: sla dit kdrama over.


May It Please the Court

Noh Chakhee, de topadvocate met het hoogste wincijfer in het grote advocatenkantoor Jangsan, wordt van de ene dag op de andere openbare verdediger van Jeongha. Ze raakt betrokken bij een unieke en excentrieke openbare verdediger, Jwa Sibaek, en neemt een seriemoordzaak van rijke mannen op zich. Kan ze de crimineel verdedigen die haar dierbare vermoordde in dit juridische mysteriedrama waarin een zeer oude zaak tot op de bodem wordt uitgezocht?

Je bent gewaarschuwd: dit is geen vrolijke romantische serie met een klein beetje drama on the side. Het verhaal wordt vooral naar het eind toe af en toe echt verdrietig. Maar dat is niet per se iets slechts. De serie zit goed in elkaar van begin tot eind. En bekijk de trailer maar eens: er is alsnog voldoende ruimte voor humor.

De enige klacht: de serie heeft te weinig afleveringen. Met 2 afleveringen meer had het verhaal écht volledig geweest. Nu blijf je toch met een paar vragen zitten. Niets schokkends ofzo hoor, maar toch.


Crazy Love

Noh Go-jin, CEO van GOTOP Education en wiskundig genie met een IQ van 190, krijgt een doodsbedreiging. Na een aanrijding waarbij de veroorzaker is doorgereden, doet hij alsof hij geheugenverlies heeft om de dader te pakken. Ondertussen doet zijn secretaresse Sina, die terminaal ziek is, zich voor als zijn verloofde uit wraak voor zijn mishandeling. Wanneer de geheimen aan het licht komen, keren de rollen om.

In het begin denk je: Wat een lul! Hoe kan iemand daar ooit verliefd op worden? Maar blijf kijken. Dit is gewoon een hartstikke leuke romantische serie, met hoe kan het ook anders, een misdaadplot.

Alleen, ik moet het even kwijt hoor, wat hebben ze met acteur Kim Jae-wook gedaan in deze serie? In Her Private Life was deze 40-jarige man een absolute hunk, maar als Noh Go-jin ziet hij er opeens 10 jaar ouder uit. Omo!


The Golden Spoon

Alleen ‘gouden lepels’ gaan naar de middelbare school Jaeil in Seoel. Lee Seungcheon, de enige ‘vuile lepel’ van de school, ontmoet toevallig een mysterieuze oude vrouw en hoort hoe je rijk kunt worden. Zo wordt Seungcheon verwisseld met Hwang Taeyong, de zoon van de directeur van de Doshin Group, tevens de rijkste man van Korea. Lee Seungcheon wordt Hwang Taeyong, en Hwang Taeyong wordt Lee Seungcheon. Seungcheon leeft eindelijk het leven van een gouden lepel waar hij altijd van gedroomd heeft, maar het blijkt moeilijk om te leven als zoon van een rijke familie. Op een dag hoort hij dat zijn vader Cheol gewond is geraakt en dat zijn leven in gevaar is. Het schuldgevoel over de verwisseling van zijn ouders en zijn brandende genegenheid voor zijn vader zorgen ervoor dat Seungcheon de oude vrouw weer opzoekt.

Deze serie is bij vlagen zo absurd, dat je je afvraagt of de schrijvers je niet gewoon in de maling nemen. Maar oh, wacht: Dat is juist zo leuk aan deze serie. Als je alle puzzelstukjes hebt, blijkt dat het verhaal gewoon heel goed in elkaar zit.

Wees wel gewaarschuwd: hij kakt in het midden een beetje in, maar blijf kijken: het is het waard.


Grid

De aarde heeft catastrofale zonnewinden overleefd onder de bescherming van de Grid, haar planetaire defensieschild. Kim Saeha, een werknemer van het Bureau, wordt geconfronteerd met een moordenaar. Jung Saebyeok, een rechercheur, wordt uitgezonden om de moordenaar te arresteren. Terwijl ze de voortvluchtige achtervolgt, is ze getuige van een ongelooflijk fenomeen. Dit is een thriller die de mysterieuze waarheid achterhaalt over wat de mensheid van een apocalyps redde.

Vragen, vragen, en nog meer vragen, dat is het enige waar je mee eindigt als je deze serie kijkt. En als je koppig denkt: die worden in de laatste aflevering wel beantwoordt, dan kom je van een heel koude kermis thuis.


Race

Met een kort CV, maar veel passie krijgt Park Yoonjo een unieke kans wanneer ze wordt aangenomen door een groot PR-bedrijf via een wervingsproject. Maar Yoonjo moet zichzelf nog bewijzen. Aan de bazen die haar zien als promotiemateriaal tot haar collega’s die zich afvragen of het wel eerlijk is gegaan. Ondanks dat racet ze door het leven met haar oude vriendin en collega Rye Jaemin, rolmodel Goo Yijung en supporter Seo Donghoon.

Nee, ik zweer het: ik zette niet de slechtste kdrama’s op Disney+ onderaan dit lijstje. Scroll maar verder. Je raadt het al: Race is niet een bepaald hoogstandje.

Een kijker op Reddit omschreef het heel mooi: Deze serie is als leren koken als twintiger: je hebt alle goede ingrediënten én toch smaakt het raar.


Pandora: Beneath the Paradise

Hong Taera leidt een leven dat iedereen benijdt, met haar perfecte man en lieve dochter. Maar haar onderdrukte herinneringen komen weer boven en ze ondergaat hetzelfde lot als Pandora in de Griekse mythologie. In plaats van een elegante avondjurk en een boeket geurende bloemen draagt ze een bebloede leren jas en een .28 revolver. Taera neemt wraak en beschermt haar geliefde gezin.

Batshit crazy. Deze serie is hilarisch absurd. En dat zorgt ervoor dat je blijft kijken.

Houd je van over-de-top soapachtige series? Dan durf ik deze kdrama best aan te raden.


Shadow Detective (deel 1 & 2)

Taek-rok, een oudere rechercheur die op ’t punt staat met pensioen te gaan, krijgt een bedreigend telefoontje van een onbekende man en wordt vals beschuldigd van moord. De chanteur noemt zichzelf een vriend en wil een spel spelen. Hij beveelt Taek-rok om de zaken die hij heeft geleid onder de loep te nemen. De oude rechercheur graaft wanhopig in zijn verleden op zoek naar de chanteur en ontdekt wat hij van plan is. Kan Taek-rok het spel tot een goed einde brengen?

Deze serie is een goed verstopt pareltje op Disney+: ijzersterk en superspannend van begin tot eind. En ik durf zelfs te zeggen dat het tweede seizoen nog beter is.

Maar wacht: sla seizoen 1 niet over. Anders mis je de helft van het verhaal. En ook het eerste seizoen is gewoon heel goed.


Big Bet (seizoen 1 & 2)

Cha Moo-sik runt een casinobar, maar vlucht naar de Filippijnen als gevolg van een hardhandig optreden van de nationale belastingdienst. Hij begint een volwaardige casinobusiness en bedenkt strategieën om de politieke en zakenwereld in de Filippijnen voor zich te winnen. Hij wordt echter plotseling verdacht van de moord op Min Seok-jun en wordt opgespoord door Oh Seung-hoon van het Koreaanse Bureau. Verraad vier hoogtij in de aanwezigheid van geld. Wie zit als laatste op de troon?

Tja, ik ga eerlijk zijn: ik heb deze serie helemaal niet gezien. Maar als ik het zo lees, hebben kijkers gemixte gevoelens. De een vindt hem geweldig, de ander vond het verhaal maar saai. Een ding is wel zeker: het einde van seizoen 2 was bruut.

Deze serie mag je dus zelf beoordelen. Hoor graag wat je ervan vond.


The First Responders (seizoen 1 & 2)

Als er een crisis is, bellen we meteen het alarmnummer. Ze zeggen dat hulpverleners twee harten hebben: één voor zichzelf en één voor de burgers in nood. Een politiebureau en een aangrenzende brandweerkazerne werken samen om in de zwaarst denkbare omstandigheden misdaad en branden te bestrijden.

Oh jeeh, weer één die ik (nog) niet gezien heb. Slecht hè? Ik had er zelfs nog nooit van gehoord.

Maar goed: Over het algemeen zie ik redelijk positieve reacties, maar Ik las wel dat seizoen 1 beter is dan seizoen 2.

En als je seizoen 2 kijkt, moet je aflevering 11 en 12 achter elkaar bekijken. Blijkbaar werden veel mensen nogal boos door aflevering 11, maar komt het allemaal mooi bij elkaar in de laatste aflevering. Dat je het maar weet.


Dat zijn er meer dan ik dacht! Welke van deze kdrama’s op Disney+ raad je nou echt aan?

Lastige vraag. Ligt eraan waar je zin in hebt.

Ben je in the mood voor een luchtige romantische serie? Zet dan Soundtrack #1 en Soundtrack #2 aan.

Mag er wel iets meer spanning inzitten naast de romantiek? Dan raad ik Love Sixth Sense aan. Maar sla dan wel de laatste 30 minuten over. Crazy Love is ook een leuke.

Wil je juist een zware romantische serie met véél drama? Dan raad ik Snowdrop aan. Zeker als je ook geïnteresseerd bent in de Koreaanse geschiedenis. Call It Love is daarnaast een aanrader als je van verhalen houdt die de tijd nemen om op te bouwen.

Heb je zin een een realistische superheldenserie? Dan moet je zeker Moving kijken.

Maar vind jij echte helden interessanter dan superhelden? Kijk dan de politieseries Rookie Cops of Shadow Detective. En mag het van jou wel lekker bruut? Dan raad ik The Worst of Evil zeker aan.

Vind je daarentegen dat de politie wel wat beter zijn best mag doen? En houd je van veel actie? Zet dan Vigilante op je lijstje.

Zo, volgens mij kun je nu wel even vooruit toch? Annyeonghi gaseyo!


Meer lezen