Beste Koreaanse series op Netflix

De 10 beste Koreaanse series op Netflix

Als je Squid Game al geweldig vond, maak je dan klaar van je sokken geblazen te worden. Want deze Zuid-Koreaanse series zijn nΓ³g beter. Ik zette voor jou de 10 beste kdrama’s op Netflix op een rij, gebaseerd op de rating van kijkers van over de hele wereld. Dus niet van recensenten, maar van Koreaanse-serieliefhebbers zoals jij Γ©n ik. Dit zijn de Koreaanse series op Netflix die je Γ©cht gezien moet hebben.


Top 10 Zuid-Koreaanse series Netflix

Heb je onlangs je eerste Koreaanse serie gezien en smaakt het naar meer? Goed nieuws, want op Netflix vind je tegenwoordig meer dan 200 kdrama’s. Daebak!

Maar aigoo, dat zijn er erg veel. Welke moet je nou als eerste kijken? Bespaar jezelf urenlange scrollfrustratie: ik zette de 10 beste Koreaanse series op Netflix op een rijtje. Dan weet jij precies wat je moet gaan kijken.

10. Mr. Queen

β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…

Een kok in het Blauwe Huis (het Witte Huis van Korea) komt na een politiejacht op onverklaarbare wijze in het lichaam terecht van een jonge koningin in de Joseondynastie. En dat levert nogal wat rare situaties op voor deze man, uh, vrouw. Zo is hij opeens getrouwd met een man: een jonge koning die in een machtsstrijd verwikkeld is. En die koning heeft een absolute hekel aan haar. Maar nu zij zich ineens heel anders gedraagt, komt daar langzaam verandering in.

Oké, dit klinkt als een heel raar plot. En eerlijk: Mr. Queen is een dolle rit. Ik denk dat ik nog nooit zo hard gelachen heb als bij deze historische serie. MÑÑr: denk niet dat deze serie alleen maar onderbroekenlol bevat. Want ik weet niet hoe, maar hij is net zo spannend als dat hij komisch is. Absoluut op je kijklijstje zetten dus.


9. Navillera

β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…

Een 70-jarige man krijgt te horen dat hij dementie heeft en besluit zijn levenslange droom om balletdanser te worden na te jagen, voordat het te laat is. Op de steun van zijn familie kan hij niet rekenen, maar wel op de hulp van een jonge getalenteerde balletdanser die zo zijn passie voor ballet langzaam weer terug vindt.

Hartverwarmend en hartverscheurend tegelijkertijd. Navillera is een van de weinige kdrama’s waarbij ik een traantje moest wegpinken.8. Extraordinary Attorney Woo

β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…

Mijn naam is Woo Young-woo. Of je het nu gewoon leest of omdraait. Kajak, daad, rotator, negen, parterretrap, Woo Young-woo. Dat is hoe de 27-jarige advocate Woo Young-woo zich voorstelt. Ze heeft een IQ van 164 Γ©n autisme.

Van dat laatste was het advocatenkantoor dat haar net aannam niet helemaal op de hoogte. Toch bewijst Young-woo bij elke zaak weer dat ze niet ondanks haar autisme, maar juist dΓ³Γ³r haar autisme een zeer bedreven advocate is die zaken wint als geen ander. Een van haar collega’s vindt haar absoluut fascinerend (op een romantische manier), terwijl een ander juist alles doet om de net-startende advocate weg te werken.

Waarom je Extraordinary Attorney Woo absoluut moet kijken? Park Eun-bin. De King’s Affection’s actrice zuigt je met haar sterke acteerwerk volledig de serie in. En ook belangrijk: ze zet een zeer realistische weergave neer van iemand met autisme. Dat zegt niet alleen ik, maar lees je ook terug op het internet van mensen die deze aandoening zelf hebben.

En goed nieuws: er komt een seizoen 2!


7. Move to Heaven

β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…

De 20-jarige autische Han Geu-roo en zijn vader runnen samen het bedrijf Move To Heaven. Zij regelen de laatste verhuizing van mensen. Oftewel: nadat je overlijdt ruimen zij je woning op en zorgen zij ervoor dat je spullen bij de juiste personen terechtkomen.

Maar wanneer zijn vader overlijdt moet Geu-roo het werk voortzetten met zijn vervreemde oom – die net uit de gevangenis komt.

Move to Heaven is een aaneenschakeling van ontroerende verhalen die je stil laten staan bij de dood, maar vooral ook bij het leven dat je achterlaat. Een echte must-watch en een zeer verdiende nummer 1 op deze lijst.


6. Flower of Evil

β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…

Baek Hee-sung lijkt de perfecte man: hij heeft een goedlopende zaak, is een liefdevolle echtgenoot en een geweldige vader voor zijn jonge dochter.

Maar als zijn vrouw en politieagente Cha Ji-won een oude seriemoordzaak onderzoekt, begint haar echtgenoot steeds vreemder gedrag te vertonen.

Wat probeert hij voor haar te verbergen? En is hij wel wie hij zegt dat hij is? Langzaam maar zeker komt ze steeds dichterbij de schokkende waarheid.

Bij deze serie zit je vanaf de eerste aflevering al op het puntje van je stoel. Vandaar dat Flower of Evil in mijn persoonlijke top 3 staat. Ik ben benieuwd of jij er ook zo over denkt.


5. Crash Landing On You

β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…

De vonken spatten er vanaf in deze hartverwarmende, maar spannende serie. En dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat hoofdrolspelers Hyun Bin en Son Ye-jin in het echt geliefden zijn. Sterker nog: ze zijn in 2022 getrouwd.

Son Ye-jin speelt in Crash Landing On You succesvolle Zuid-Koreaanse zakenvrouw Yoon Se-ri. Tijdens een para-glidingongeluk belandt ze per ongeluk in het vijandelijke Noord-Korea en recht in de armen van de knappe Noord-Koreaanse legerofficier Ri Jung-hyuk. Hij besluit haar te helpen terug te keren naar Zuid-Korea, ook al willen de twee elkaar eigenlijk helemaal niet kwijt.

Crash Landing On You is de perfecte serie om mee te beginnen als nieuwe k-dramakijker. Actie, drama, romantiek: het heeft het allemaal.4. Alchemy of Souls

β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…

Het is even slikken voor huurmoordenaar en gedaantewisselaar Naksu als zij uit noodzaak eindigt in het zwakke lichaam van Mu-deok en vervolgens bediende wordt van de onuitstaanbare edelman Jang Uk. Hij komt er al snel achter wie zij is en vraagt haar hem te trainen. Iets dat geen enkele andere tovenaar in Daeho wil doen. En natuurlijk: terwijl ze dat doet, wordt hij verliefd. En niet alleen hij.

Zwaardgevechten, door-de-lucht-vliegende mensen, magie en uiteraard een hoop romantiek. Je zou haast denken dat je naar een Chinese serie zit te kijken. En dat in combinatie met de typisch Koreaanse manier van ijzersterke storytelling zorgt ervoor dat je aflevering na aflevering verslindt. Of in ieder geval, dat deden ik en mijn vriend.

Let op: Alchemy of Souls bestaat uit twee delen. Zorg dus dat je ook deel 2 Alchemy of Souls: Light & Shadow op je kijklijst zet.


3. Hospital Playlist

β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…

Neem een kijkje in het leven van vijf bevriende artsen: nu en 20 jaar in het verleden toen ze nog student waren.

Dit is de perfecte serie als je even moet ontsnappen uit de harde wereld waarin we leven. Liefde, vriendschap, romantiek: Hospital Playlist bevat alleen maar hartverwarmende dingen.

En kun je na afloop geen genoeg krijgen? Dan heb ik goed nieuws: ook het tweede seizoen staat op Netflix en het derde seizoen kijk je op Disney+.


2. My Mister (My Ahjusshi)

β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…

Het leven zit niet mee voor veertiger Park Dong-hoon. Zijn vrouw gaat vreemd met zijn baas die hem probeert het bedrijf uit te werken. En dat terwijl zijn werkeloze broers volledig op Dong-hoon’s geld teren.

Dong-hoon’s baas huurt de jonge Lee Ji-an in, die diep in de schulden zit en voor haar oma moet zorgen. Zij krijgt de taak Dong-hoon af te luisteren, maar herkent zich in zijn ongelukkigheid. De twee vormen een band met elkaar.

Het leven is hard, maar My Mister laat zien dat een beetje vriendelijkheid een enorme kracht bezit.


1. Reply 1988

β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…

Plof neer op de bank en reis terug in de tijd. Reply 1988 neemt je – zoals de naam al verklapt – mee naar de late jaren 80. Daar ontmoet je vijf hechte, maar totaal verschillende tieners die samen hun stappen naar volwassenheid zetten.

Wat Reply 1988 zo leuk maakt, is dat je kunt proeven hoe het is om als gewone tiener in de jaren 80 in Seoul op te groeien. Deze serie maakt deel uit van de Reply-reeks, dat bestaat uit drie series die je elk terugnemen naar een andere tijd. Zo heb je ook Reply 1997 en Reply 1994.Deze Koreaanse series heb ik al gezien. Heb je nog meer aanraders?

Goed bezig! En ja, dat heb ik zeker.

Als je de 10 Koreaanse series hierboven al van je lijstje hebt afgestreept, zijn Vincenzo, The Glory, It’s Okay to Not Be Okay, Under the Queen’s Umbrella en Prison Playbook ook nog aanraders.

Vincenzo is een keiharde, en tegelijkertijd ook regelmatig komische, wraakserie waarin een Koreaans-Italiaanse consigliere (raadgever voor de maffia) en een no-fucks-given advocate op brute en bloederige wijze wraak nemen op een conglomeraat die over lijken gaat.

Nog meer wraak zie je The Glory, waarin een vrouw een uitgebreid wraakplan in actie zet om haar vroegere klasgenoten die haar bruut mishandelden af te straffen.

It’s Okay to Not Be Okay is juist een helend drama, waarin een zachtaardige verpleger die zorgt draagt voor zijn oudere broer met autisme en een populaire kinderboekenschrijfster met een antisociale persoonlijkheidsstoornis verliefd worden en samen een weg uit hun trauma vinden.

Vind je sageuks (Koreaans-historische drama’s) leuk? Kijk dan zeker Under the Queen’s Umbrella. Daar volgen we een keer niet prinsen of prinsessen, maar juist hun moeder de koningin die haar losbandige zoons in het gareel probeert te houden.

En tot slot: in Prison Playbook ontdek je dat achter elke celdeur een verhaal zit, met als middelpunt van de serie een professionele honkbalspeler die in de cel belandt nadat hij de aanrader van zijn zusje in elkaar slaat.

Vergeet niet je Netflix op Engels in te stellen als je nΓ³g meer Koreaanse series wilt zien Γ©n je Engelse ondertiteling prima vindt.


Meer lezen