Beste Koreaanse series op Netflix

De 10 beste Koreaanse series op Netflix (2022)

Als je Squid Game al geweldig vond, maak je dan klaar van je sokken geblazen te worden. Want deze Zuid-Koreaanse series zijn nóg beter. ik zette voor jou de 10 beste kdrama’s op Netflix op een rij, gebaseerd op de rating van kijkers van over de hele wereld. Dus niet van recensenten, maar van Koreaanse-serieliefhebbers zoals jij én ik. Dit zijn de Koreaanse series op Netflix die je écht gezien moet hebben.


Top 10 Zuid-Koreaanse series Netflix

Heb je onlangs je eerste Koreaanse serie gezien en smaakt het naar meer? Goed nieuws, want op Netflix vind je tegenwoordig meer dan 200 kdrama’s. Daebak!

Maar aigoo, dat zijn er erg veel. Welke moet je nou als eerste kijken? Bespaar jezelf urenlange scrollfrustratie: ik zette de 10 beste Koreaanse series op Netflix op een rijtje. Dan weet jij precies wat je moet gaan kijken.

10. Vincenzo

Een Koreaans-Italiaanse consigliere (raadgever voor de maffia) en een no-fucks-given advocate slaan de handen ineen om brute wraak te nemen op een conglomeraat die over lijken gaat en schuwen daarbij niet dezelfde vuile spelletjes.

In veel Koreaanse series zien we ‘gewone’ mensen het opnemen tegen corrupte grootbedrijven, maar geen doet het zoals Vincenzo: bruut en bloederig.


9. Crash Landing On You

De vonken spatten er vanaf in deze hartverwarmende, maar spannende serie. En dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat hoofdrolspelers Hyun Bin en Son Ye-jin in het echt geliefden zijn. Sterker nog: ze zijn dit jaar getrouwd.

Son Ye-jin speelt in Crash Landing On You succesvolle Zuid-Koreaanse zakenvrouw Yoon Se-ri. Tijdens een para-glidingongeluk belandt ze per ongeluk in het vijandelijke Noord-Korea en recht in de armen van de knappe Noord-Koreaanse legerofficier Ri Jung-hyuk. Hij besluit haar te helpen terug te keren naar Zuid-Korea, ook al willen de twee elkaar eigenlijk helemaal niet kwijt.

Crash Landing On You is de perfecte serie om mee te beginnen als nieuwe k-dramakijker. Actie, drama, romantiek: het heeft het allemaal.


8. Navillera

Een 70-jarige man krijgt te horen dat hij dementie heeft en besluit zijn levenslange droom om balletdanser te worden na te jagen, voordat het te laat is. Op de steun van zijn familie kan hij niet rekenen, maar wel op de hulp van een jonge getalenteerde balletdanser die zo zijn passie voor ballet langzaam weer terug vindt.

Hartverwarmend en hartverscheurend tegelijkertijd. Navillera is een van de weinige kdrama’s waarbij ik een traantje moest wegpinken.


7. It’s Okay to Not Be Okay

Opposites attract in deze serie. Moon Gang-tae is een zachtaardige verpleger in een psychiatrisch ziekenhuis, die zorg draagt voor zijn oudere broer met autisme. Ko Moon-young is een populaire kinderboekenschrijfster met een antisociale persoonlijkheidsstoornis en een duistere familiegeschiedenis. Tegen alle verwachtingen in worden ze verliefd en vinden ze samen een weg uit hun trauma.

It’s Okay to Not Be Okay was in 2021 een van de populairste Koreaanse series wereldwijd. Wat zo bijzonder is aan dit helende drama is hoe het niet alleen het hebben van een psychiatrische aandoening belicht, maar ook hoe zwaar het is als je als familielid moet zorgen voor iemand met autisme.


6. Twenty-Five Twenty-One

Na Hee-do heeft één droom: de tegenstandster van goudenmedaillewinnares en schermster Go Yu-rim worden. Nadat door de financiële IMF-crisis in de jaren ’90 het schermteam op haar school ontbonden wordt, probeert Hee-do in het schermteam van een ander school te komen. Hetzelfde team waar ook Go Yu-rim in zit, die allesbehalve staat te popelen om vrienden te worden.

Rond dezelfde tijd komt Baek Yi-jin in de buurt wonen. Door de crisis gaat zijn vaders bedrijf failliet en is hij ineens arm. Hij neemt een baantje aan als krantenbezorger. Dan ontmoet hij Hee-do en haar vrienden en begint zijn leven weer kleur te krijgen.

Als je denkt dat Twenty-Five Twenty-One om de romantiek draait, dan heb je het mis. Ja, het speelt een grote rol, maar in dit hartverwarmende drama staan vooral vriendschap en opgroeien centraal.


5. Reply 1988

Plof neer op de bank en reis terug in de tijd. Reply 1988 neemt je – zoals de naam al verklapt – mee naar de late jaren 80. Daar ontmoet je vijf hechte, maar totaal verschillende tieners die samen hun stappen naar volwassenheid zetten.

Wat Reply 1988 zo leuk maakt, is dat je kunt proeven hoe het is om als gewone tiener in de jaren 80 in Seoul op te groeien. Deze serie maakt deel uit van de Reply-reeks, dat bestaat uit drie series die je elk terugnemen naar een andere tijd. Zo heb je ook Reply 1997 en Reply 1994.


4. Prison Playbook

Achter elke celdeur zit een verhaal. En die ontdek je in Prison Playbook. In essentie gaat de serie over een groep mannen op een slechte plek (de gevangenis), die slechte dingen hebben gedaan, maar tegelijkertijd een klein hartje hebben. Je leert hun achtergrondverhaal kennen en ziet hoe hun leven in de gevangenis eruitziet.

Centraal in het verhaal staat een professionele honkbalspeler die op het punt staat zijn debuut te maken, maar in plaats daarvan een jaar in de cel belandt.


3. My Mister (My Ahjusshi)

Het leven zit niet mee voor veertiger Park Dong-hoon. Zijn baas gaat vreemd met zijn vrouw en probeert hem uit het bedrijf te werken. En dat terwijl zijn werkeloze broers volledig van Dong-hoon’s geld teren.

Zijn baas huurt de jonge Lee Ji-an in, die diep in de schulden zit en voor haar oma moet zorgen. Zij krijgt de taak Dong-hoon af te luisteren, maar herkent zich in zijn ongelukkigheid. De twee vormen een band met elkaar.

Het leven is hard, maar My Mister laat zien dat beetje vriendelijkheid een enorme kracht bezit.


2. Hospital Playlist

Neem een kijkje in het leven van vijf bevriende artsen: nu en 20 jaar in het verleden toen ze nog student waren.

Dit is de perfecte serie als je even moet ontsnappen uit de harde wereld waarin we leven. Liefde, vriendschap, romantiek: Hospital Playlist bevat alleen maar hartverwarmende dingen.

En kun je na afloop geen genoeg krijgen? Dan heb ik goed nieuws: ook het tweede seizoen staat op Netflix.


1. Move to Heaven

De 20-jarige autische Han Geu-roo en zijn vader runnen samen het bedrijf Move To Heaven. Zij regelen de laatste verhuizing van mensen. Oftewel: nadat je overlijdt ruimen zij je woning op en zorgen ervoor dat je spullen bij de juiste personen terechtkomen. Maar wanneer zijn vader overlijdt moet Geu-roo het werk voortzetten met zijn vervreemde oom – die net uit de gevangenis komt.

Move to Heaven is een aaneenschakeling van ontroerende verhalen die je stil laten staan bij de dood, maar vooral ook bij het leven dat je achterlaat. Een echte must-watch en een zeer verdiende nummer 1 op deze lijst.


Deze Koreaanse series heb ik al gezien. Heb je nog meer aanraders?

Goed bezig! En ja, dat heb ik zeker.

Als je de 10 Koreaanse series hierboven al van je lijstje hebt afgestreept, zijn Signal, Kingdom, Mr. Sunshine en SKY Castle ook nog aanraders.

Signal is een spannende sci-fitthriller waarin een politieagent een walkie-talkie vindt waarmee hij kan communiceren met iemand in een andere tijd, Kingdom is een zombieserie die zich afspeelt tijdens het oude Joseontijdperk, Mr. Sunshine vertelt het verhaal van rebellen die aan de vooravond van de Japanse bezetting strijden voor de onafhankelijkheid van Korea en in SKY Castle gaan rijke vrouwen ver – héél ver – voor het succes van hun man en hun kinderen.

Vergeet niet je Netflix op Engels in te stellen als je Signal en SKY Castle wilt kijken. Anders vind je ze niet terug.


Meer lezen