Kdramas kijken via streamingdiensten in Nederland

Kdrama kijken? Via deze streamingdiensten kun je in Nederland Koreaanse series zien

Kun jij net zoals ik geen genoeg krijgen van Koreaanse series? Dan heb ik goed nieuws: in Nederland kun je via steeds meer streamingdiensten kdrama’s kijk. Zo kijk je er op Netflix zelfs meer dan tweehonderd. Heb jij Netflix ondertussen al uitgekeken? Dan zijn er ook nog andere streamingdiensten waar jij je k-obsessie kan voortzetten.


Netflix

Je vertellen dat je op Netflix kdrama’s kunt kijken is als de onthulling dat de hoofdrolspelers in een Koreaanse serie elkaar als kind al kenden. Niks nieuws.

Op Netflix vind je meer dan 200 kdrama’s. En er komen er steeds meer bij. Netflix kondigde in 2023 aan de komende vier jaar maar liefst 2,5 miljard dollar te investeren in Koreaanse content. Ik heb hier een overzicht voor je gemaakt van de Koreaanse series op Netflix. Op alfabetische volgorde. Aardig van mij hè?


Kdrama codes

Schotelt Netflix je steeds dezelfde kdrama’s voor in je suggesties? Gebruik dan eens een van de Netflixcodes voor Koreaanse series. Die voor romantische kdrama’s bijvoorbeeld of die voor Koreaanse horrors. Ik stelde een lijst met alle Netflix codes voor je samen.


Tipje van de sluier:


Squid Game

(Squid Game was een immens succes voor Netflix. Én er komt een seizoen 2!)

Viki

Ik weet het nog goed: het was november 2018. Ik had net mijn allereerste kdrama gekeken. Voor de nieuwsgierigen: het was What’s Wrong With Secretary Kim? Ik keek hem uit in een weekend. En ik wilde meer: véél meer.

In die tijd kon je nog amper kdrama’s vinden op Netflix. Waar ging ik dan naartoe voor mijn fix? Viki.

Uitsluitend Aziatische content

Viki? Ja, Viki. Dat is een Aziatische streamingdienst, die je gewoon in Nederland kunt kijken. Je kijkt er niet alleen Koreaanse series, maar ook Japanse en Chinese. En niet alleen series, maar je vindt er ook films en specials zoals het KBS Song Festival met de grootste K-popartiesten (ja, dus ook met BTS).

Niet te zien op Netflix

Op Viki vind je kdrama’s die je op Netflix niet kunt kijken. The Red Sleeve bijvoorbeeld. Die staat in mijn top 3 van Koreaanse series. En dat zegt wat, aangezien ik er inmiddels ruim 150 gezien heb.

En jij hebt nog eens extra geluk

Ze hebben tegenwoordig een app voor Smart-TV’s. Daar heb ik bijna 5 jaar op moeten wachten. Lucky Bastard.

En daar houdt je geluk niet op

Je kunt een groot deel van de Aziatische content gratis kijken. Jep, dat lees je goed: gratis, noppes en voor niks. Daebak! Wel met reclames, dat dan wel. En zelfs al neem je een abonnement hoef je nog niet op ramen noedels te leven de rest van de maand. Het kost je maandelijks maar 5,49.

Wel vooral Engelse ondertitels

Viki runt grotendeels op vrijwilligers die de ondertitels maken, dus de Nederlandse ondertitels laten lang op zich wachten. De Engelse ondertitels zijn vaak al binnen een paar uur beschikbaar. Wat ik superfijn vind is dat de ondertitelaars bij Viki vaak ook typische Koreaanse termen uitleggen, zodat je precies snapt wat ze bedoelen als ze iemand oppa noemen.  

Koreaans leren bij Viki

En wil jij graag Koreaans leren? Dan is dit jouw streamingdienst: Bij Viki hebben ze een speciale ondertitelfunctie die je daarbij helpt. Dan zie je zowel de ondertiteling in jouw taal als in het Hangul (Koreaanse alfabet).   

Dus Netflix uitgekeken?

Dat gaat je bij Viki niet lukken. Zoveel Koreaanse series dat ze hebben.

Disney Plus

Zoveel als Netflix hebben ze er nog niet, maar ook Disney Plus springt op de Train to Busan kdrama-trein. En zij hebben dan weer series die Netflix niet heeft. Snowdrop, Big Mouth & Rookie Cops bijvoorbeeld.

Koreaanse films en realityseries

Naast kdrama’s vind je ook Koreaanse films én iconische realityshows op Disney Plus. Denk dan aan Blackpink: The Movie en Outrun by Running Man.

Is het een abonnement waard?

Dat is aan jou. Staan er series op die je écht per se wilt zien? Dan ja. Maar wees gewaarschuwd: er staan er tot nu toe niet zoveel op. Én veel Koreaanse series zijn in andere landen wel te zien op DisneyPlus, maar in Nederland niet. Je kunt dat vaak pas zien nadat je je abonnement afgesloten hebt. Ah, jja-jeung-na!

Of je checkt deze handige lijst:

Ik heb speciaal voor jou een handig overzicht van alle Koreaanse series op Disney+ gemaakt.

(Op DisneyPlus kijk je onder meer de Koreaanse serie Snowdrop)

Amazon Prime

Ook op Amazon Prime vind je Koreaanse series. Maar helaas: ook op deze streamingdienst valt het aanbod nog wat tegen. Tot twee jaar terug had Amazon nog het voordeel dat het meerdere Koreaanse hitseries had die je niet op Netflix kon kijken. Hotel Del Luna met superster IU bijvoorbeeld en de must-see thriller Flower of Evil. Maar die staan tegenwoordig gewoon op Netflix.

Toch heeft Amazon wel een paar kdrama’s die je niet op Netflix of DisneyPlus kunt kijken, die zeker de moeite waard zijn. Denk dan aan dé meest romantische Koreaanse serie die iedereen gezien moet hebben: Goblin, ook wel bekend als Guardian: The Great and Lonely God en de fantasie-serie The Tale of the Nine-Tailed.

Je moet weten waar je naar zoekt

Weet je nog niet welke Koreaanse serie je wilt kijken, maar wil je gewoon door Amazon Prime browsen tot je iets leuks vindt? Doe het jezelf niet aan. Een halfuur later en je hebt nog niks. De interface van Amazon Prime is crap. There, I said it. Kies dus van tevoren iets uit en gebruik de zoekfunctie.

Niet beschikbaar in je regio

Oké, het klinkt nu alsof ik je wil ontmoedigen om een abo te nemen op Amazon Prime. Maar ik kan er niets aan doen dat Amazon nog flink werk aan de winkel heeft als het op Koreaanse content aankomt. Want ze hebben écht veel leuke Koreaanse series in hun catalogus, maar veel daarvan zijn niet beschikbaar in Nederland. En dan staan ze wel gewoon tussen de zoekresultaten. Het tweede seizoen van The Tale of The Nine-tailed bijvoorbeeld of de vampierenserie Heartbeat met Ok Taec-yeon van 2PM. Dap-dea-pa! Je bent dus gewaarschuwd.

Al voor 2,99 per maand

Oké, en dan nu een argument waarom je wél een abo op Amazon Prime moet nemen. Het is supergoedkoop én net zoals andere streamingdiensten gewoon maandelijks opzegbaar. Dus is er een specifieke Koreaanse serie die je wilt zien op Amazon Prime? Ga er dan voor!

De beste streamingdiensten om Koreaanse series te kijken

Lang verhaal kort. Ben je helemaal verslaafd en Koreaanse series en wil je er zoveel mogelijk zien? Dan zijn Netflix en Viki je beste buddies.

Netflix heeft meer dan 200 Koreaanse series en er komen er jaarlijks tientallen bij.

Op Viki vind je nóg veel meer Koreaanse series, waaronder ook veel oudere. Ook komen daar nog maandelijks een aantal series bij die je niet op Netflix kunt kijken.Meer lezen