Koreaanse remake La Casa de Papel Korea Joint Economic Area Netflix

Koreaanse remake hitserie La Casa de Papel vanaf juni 2022 op Netflix

Wie heeft hem niet gezien? De spaanse hitserie La Casa de Papel – over een groep dieven die zichzelf en hun gijzelaars opsluit in de Koninklijke Munt van Spanje terwijl een crimineel meesterbrein, met de naam Professor, de politie manipuleert om zijn plan uit te voeren. Kon jij er geen genoeg van krijgen en ben je er nog altijd kapot van dat de serie ten einde is? Wees dan niet getreurd. De Koreaanse remake van de populaire kraakserie is vanaf juni te zien op Netflix.


Waar gaat La Casa de Papel Korea over?

Een crew van gemaskeerde dieven overvalt de Munt van een Verenigd Korea en neemt daarbij de mensen in de bank in gijzeling. Maar ondanks een briljant opgezet plan, verloopt dat niet zo soepel als gedacht. De dieven komen voor allerlei uitdagingen te staan. Waaronder het dealen met de politie, die hen met man en macht probeert te stoppen. Niet alleen hén, maar ook de geniale strateeg die achter de schermen aan de touwtjes trekt.

In de serie zijn alle ogen gericht op de achtergrond en betekenis van de titel Joint Economic Area.

De cast van La Casa de Papel: Welke Koreaanse acteurs spelen er in mee?

Een heleboel bekende. Die je zelfs kent als je nog niet zoveel Koreaanse series en films gezien hebt.

Waaronder acteur Yoo Ji-tae, die je kent van onder meer Old Boy (2003). Hij speelt in deze remake de Professor, oftewel het brein achter de overvallen.

Actrice Yun-jin Kim speelt politieagente Seon Woojin. Yun-Jin is vooral bekend van de Amerikaanse hitserie Lost, waarin zij Sun speelde.

In Casa de Papel – Joint Economic Area dragen alle crewleden de naam van een stad, net zoals in het origineel. Zo speelt Park Hae-Soo – bekend van Squid Game – Berlin, Lee Won-Jong neemt de rol van Moscow op zich, Jim Ji-hoon die van Denver, Jang Yoon-ju is te zien als Nairobi, Lee Hyun-woo als Rio, Kim Ji-hun als Helsinki en tot slot Lee Kyu-ho als Oslo.

Park Myung-hoon, speelt (vermoedelijk) de Koreaanse versie van Arturo. Je kent de acteur onder meer van Parasite en de hitserie Crash Landing On You.

La Casa de Papel Corea - Joint Economic Area

Hoe verschilt het verhaal van de Spaanse serie?

Het is een remake, maar dat betekent niet dat je hetzelfde verhaal voorgeschoteld krijgt. De makers van de serie geven aan dat de focus van het verhaal voornamelijk ligt op de betekenis van de titel Joint Economic Area.

De serie speelt zich dit keer niet af in Spanje, maar in Korea. En dat heeft een cultuur en geschiedenis die erg verschilt van de Spaanse. Dat houdt in dat de achtergrondverhalen van de crewleden flink verschillen van het origineel.

Ook weten we al dat de crew Koreaanse maskers draagt in plaats van Salvador Dali-maskers zoals in de Spaanse versie.

Uit hoeveel afleveringen bestaat de serie?

Uit 12 afleveringen.

Maar of het daarbij blijft is de vraag. Hoewel Koreaanse series erom bekend staan dat zij maar een seizoen hebben, is daar het laatste jaar verandering in gekomen. Onder meer dankzij Netflix, die sinds 2021 steeds meer Koreaanse series produceert of bestelt.

Het hangt dus vooral af van het succes van de serie of we meer te zien gaan krijgen.

Vanaf wanneer is La Casa de Papel Korea te zien?

Je kunt de serie in Nederland vanaf 24 juni 2022 om 9.00u op Netflix bekijken.

Ga jij kijken? Laat het hieronder weten.Lees meer