Koreaanse series september 2023 Nederland - Netflix, Disney+, Amazon Prime, Viki

Deze Koreaanse series kijk je vanaf september 2023 op Netflix, Disney+ en Amazon Prime

Yes, de zomer is zo goed als voorbij! Wacht even… zeg ik dat nu echt? Ja, ik kan het zelf ook niet geloven. Maar in september komen er z√≥veel goede Koreaanse series uit op Netflix, Disney+ en zelfs op Amazon Prime.

Dan kan het buiten maar beter slecht weer zijn, want ik ga mijn weekenden deze maand absoluut op de bank doorbrengen met de afstandbediening, een fles soju en Koreaanse snacks in de aanslag.

En zucht, natuurlijk wordt het nu ineens 30 graden. Ach ja. Dan buiten maar in de schaduw met een laptop op schoot.

Nieuwe Koreaanse series in september 2023

A Time Called You – 8 september op Netflix

Stel: de persoon van wie je het meest houdt, overlijdt. Wat zou je dan het liefst willen? Terug in de tijd. En dat is precies wat Han Jun-hee overkomt. Zij reist terug naar een alternatief 1998, in het lichaam van iemand anders: Kwon Min-ju. Daar kruist ze paden met Nam Si-heon, die wel erg veel lijkt op haar overleden vriend Yeon-jun.

A Time Called You is gebaseerd op de populaire Taiwanese serie Someday or One Day. Ahn Hyo-seop – ja, die hunk van Business Proposal – speelt de hoofdrol, samen met Jeon Yeo-been, die je misschien nog kent als de stoere advocate in wraakdrama Vincenzo.

Op 8 september vind je alle afleveringen gelijk op Netflix. En haal de tissues maar alvast tevoorschijn. Dit belooft een echte tranentrekker te worden.

Arthdal Chronicles: The Sword of Aramoon – 9 september op Disney+

Uh, Arthdal Chronicles op Disney+? Die is toch exclusief te zien op Netflix? Ja, je hebt gelijk. Het eerste seizoen van Arthdal Chronicles staat echt op de populaire streamingdienst met de grote letter N en nergens anders. M√°√°r: Disney+ wist de rechten voor het tweede seizoen voor de neus van Netflix weg te snaaien. En dat deed vast pijn, want het eerste seizoen was een enorme hit.

Arthdal Chronicles: The Sword of Aramun speelt zich 8 jaar af na het einde van seizoen 1 en focust zich op de machtsstrijd tussen het Koninkrijk van Arthal en de Ago-unie.

Geen zorgen: Lee Joon-gi en Shin Se-kyung keren gewoon weer terug als Eun-seom en Saya. En ook Jang Dong-gun en Kim Ok-vin spelen wederom de antagonisten – oftewel de baddies – Ta-gon en zijn adviseur en geliefde Tae Al-ha.

Te zien vanaf 9 september op Disney+. Het is nog niet helemaal duidelijk of alle afleveringen in één keer droppen of dat we ze in gedeeltes krijgen, net zoals bij seizoen 1.

The Day (of the Kidnapping) – 13 september op Amazon Prime

Oh jee… Amazon Prime. Het is de vraag of we hem in Nederland kunnen kijken, want: Amazon Prime. Ik hoop het wel, want deze serie belooft een dolle rit te worden.

Het dochtertje van Kim Myung-joon moet geopereerd worden. √Č√©n probleem: hij is zo blut als maar kan. Zijn ex-vrouw komt daarom met een plan: ontvoer een kind met rijke ouders en vraag losgeld. Hij ziet dit niet gelijk zitten, maar dan rijdt hij per ongeluk – ja, echt – Ro-hee aan, een meisje met rijke ouders. Hij zet het plan door, alleen haar ouders antwoorden niet: ze zijn dood.

Ondertussen is Ro-hee haar geheugen kwijt door het ongeluk en ze denkt dat Kim Myung-joon haar vader is. Hij gaat erin mee. Maar je raadt het al: geleidelijk komen haar herinneringen terug en de façade van vader en dochter valt uit elkaar.

The Day is vanaf 13 september te zien op Amazon Prime. Hoop ik.

Han River Police – 13 september op Disney+

Daebak! Disney+ komt met steeds meer Koreaanse series én die zijn zowaar ook gelijk te zien in Nederland. Zoals deze komische actieserie waarin we een 5-koppig politieteam volgen die de strijd aangaat met een crimineel die erop uit is de beroemde Han rivier te verwoesten.

Koreaanse politieseries staan bekend om hun geweldige mix van humor, vriendschap en actie. Zet hem dus zeker op je kijklijst als je zin hebt in een actieserie die je niet gelijk depri maakt of waarin je niet alleen maar macho-macho-mannen met elkaar op de vuist ziet gaan.

CEO-dol Mart – 15 september op Viki

Kpop-stans kunnen hun hart ophalen. EXO’s Xiumin en Monsta X’s Hyungwon zijn te zien in deze hilarische serie over de 5 leden van kpopband Thunder Boys, die gedwongen zijn in een supermarkt te werken vanwege de financi√ęle problemen van hun talentenbureau. Kunnen zij de verlies-draaiende supermarkt weer winstgevend maken – en tegelijkertijd hun muziekcarri√®res herstarten?

Crazy, I know. Maar de gekste series zijn vaak het leukst! Heb je dus behoefte aan iets luchtigs tussen alle zware series door? Dan moet je deze absoluut gaan kijken, vanaf 15 september op Viki.

Song of the Bandits – 22 september op Netflix

Ligt het aan mij of krijg jij ook western-vibes van deze serie?

Song of the Bandits speelt zich af in de jaren 1920, ten tijde van de Japanse bezetting van Korea. We volgen de levens binnen een Koreaanse nederzetting in de Gando-regio van China. In de hoofdrol speelt Kim Nam-gil als Lee Yoon, een bandiet-geworden soldaat van het Japanse leger, die zijn Koreaanse landgenoten verdedigt in de regio.

De K-popfans onder ons herkennen Seohyun van Girls’ Generation in de rol van Nam Hee-shin. Een vrouw die haar identiteit als functionaris binnen de door Japan-gerunde Koreaanse overheid verbergt. En er speelt nog een stoere vrouw mee: actrice Lee Ho-jung – yes, die ene van Nevertheless. Zij speelt Lee Ho-jung, een huurmoordenaar die ingehuurd is om hoofdrolspeler Lee Yoon te vermoorden. Mmmm, intrigerend.

Liefhebbers van de Koreaanse serie Mr. Sunshine opgelet! Deze serie kan nog wel eens op je favo-lijstje belanden.

Song of the Bandits is vanaf 22 september te zien op Netflix en zal in totaal uit 9 afleveringen bestaan.

The Worst of Evil – 27 september op Disney+

Wook-ie! Sorry, hij moest even. In deze langverwachte harde serie speelt publiekslieveling Ji Chang-wook de hoofdrol van Park Jun-mo, een undercover politie-agent. De populaire acteur heeft sinds zijn terugkeer van militaire dienst niet de beste rollen gehad, dus we hopen dat deze serie weer een hit wordt.

In deze thriller neemt Ji Chang-wook het op tegen Wi Ha-joon – van Squid Game – die in de rol van criminele baas Jung Gi-cheol kruipt. En nu wordt het pas echt interessant: hoofdrolspeler Park Jun-mo ontdekt dat zijn vrouw en politieagente Yoo Eui-jeong net zoals hij ook undercover is bij dezelfde criminele organisatie, en een verleden lijkt te delen met baddie Gi-cheol.

Je kijkt The Worst of Evil vanaf 27 september op Disney+.

Nog meer Koreaanse series deze maand

Maar wacht. Je dacht toch niet dat dat alle series waren die in september uitkomen? Nee joh. Alleen uh, misschien wel de Koreaanse series die je daadwerkelijk in Nederland kunt kijken.

Op 15 september vind je de thriller 7 Escape op Aziatische streamingdienst Viu, en hopelijk later ook op Viki. Daarnaast komen op 16 en 18 september de superlange Koreaanse soapseries Live Your Own Life en Bumpy Family uit in Korea, wellicht dat die binnenkort ook nog ergens te streamen zijn.