Zo ontgrendel je talloze Zuid Koreaanse series op Netflix

Zo ontgrendel je talloze Zuid-Koreaanse series op Netflix

Kun je geen genoeg krijgen van Koreaanse series, maar heb je zo’n beetje elk kdrama op Netflix al een keer gezien? Of is het zelfs zo erg dat je jouw favoriet na vijf keer kijken inmiddels begint te vervelen? Geen nood: in dit artikel deel ik een superhandige truc met je waarmee je in een klap talloze kdramas op Netflix ontgrendelt. Dan kun jij je koreaanse serie-obsessie verder voeden..


Zo unlock je talloze kdramas op Netflix Nederland

Sinds de release van Squid Game zijn Koreaanse series hard in populariteit gestegen. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Met reden: Kdramas zijn niet zoals elke andere serie die je ooit hebt gezien. En niet alleen omdat de hoofdpersonages elkaar niet in de eerste aflevering al aflebberen.

Koreaanse dramamakers zijn meesters in het opbouwen van spanning: of dat nou gaat om de jacht op zombies of om de vraag wanneer de lead man erachter komt dat zijn geliefde niet is wie hij denkt.  

Maar dat hoef ik jou natuurlijk niet uit te leggen. Jij hebt ondertussen heel Netflix uitgekeken. Als het om Koreaanse series gaat tenminste. En dat is nu juist het probleem: je hebt geen kdramas meer te kijken op Netflix. En na Goblin voor de vierde keer te bekijken, verliest zelfs die zijn charme.  

Geen zorgen: jij kunt je obsessie vrolijk voortzetten. Met deze trick:

Stel je Netflix in op Engels.

Waarom moet je je Netflix instellen op Engels voor meer kdramas?

Omdat je dan het aantal Koreaanse series dat je kunt kijken meer dan verdubbeld.

Waarom? Omdat er talloze koreaanse series op Netflix staan die niet Nederlands ondertiteld zijn, maar wel Engelse ondertiteling hebben. Zoals Hotel del Luna met Koreaanse superster IU in de hoofdrol, of Pinocchio met Lee Jong suk en Park Shin-hye of My ID is Gangnam Beauty met Lim Soo-hyang.

En jij bent goed genoeg in Engels om dat prima te kunnen lezen.

Hoe stel je je Netflix in op Engels?

Dat verschilt of je het in de app doet of in een browser.

In de app:


 • Open Netflix.
 • Klik op het potloodicoontje rechtsbovenin.
 • Dan verschijnt er bovenop elke profielafbeelding een potlood. Klik op de potlood van jouw profiel.
 • Scroll naar Display. Zet die op Engels. Scroll verder naar beneden en zet bij Audio Subtitles & Languages je ondertiteling op Engels. Je kunt meerdere talen aanvinken, dus vink vooral ook Nederlands aan.

In je browser:


 • Ga naar Netflix.nl en log in.
 • Klik rechtsboven op het driekhoekje naast je profielafbeelding.
 • Er klapt een menu uit, klik daarin op Account.
 • Je wordt nu naar een scherm geleid met je accountgegevens. Scroll naar Profiel en Ouderlijk Toezicht.
 • Klik op het driehoekje rechts naast jouw profiel. Er klapt weer een menu uit.
 • Klik op wijzigen bij het kopje Taal. Je wordt nu naar een nieuw scherm geleid met taalopties.
 • Vink onder Weergavetaal English aan. Scroll daarna naar Talen voor Series en Films, vink English aan en klik op opslaan.

Maar zijn dan al mijn series en films voortaan met Engelse ondertiteling?

Nee, maak je geen zorgen. Je kunt meerdere talen aanvinken voor je ondertiteling. Dus ook gewoon Nederlands.

Start je een serie in waar Nederlandse ondertiteling voor is? Dan krijg je deze automatisch te zien in plaats van de Engelse. Zie je toch de Engelse ondertiteling, terwijl er wel Nederlandse ondertitels beschikbaar zijn? Dan kun je de Nederlandse bij de opties in je kijkscherm alsnog selecteren.

Nog meer Kdramas kijken?

Heb jij Netflix volledig uit? Ga dan naar Viki.com voordat je ontwenningsverschijnselen krijgt. Daar vind je talloze Koreaanse series die niet op Netflix staan. Viki is een streamingdienst waar je Aziatische series en films kunt kijken: niet alleen kdramas, maar ook jdramas (japanse series) en cdramas (chinese series). En dat al voor €5,49 per maand.

Te lang, niet gelezen?

Ik snap het, je wilt je kdrama-fix zo snel mogelijk. Stel je Netflix in op Engels. Dan ontgrendel je Koreaanse series die nog geen Nederlandse ondertiteling hebben, maar wel al Engelse.

Anieyo (graag gedaan).